Az Emberek Alkonya

Jarrel és Némó

Drága kis Jarrel 168 cm, 60 kg, platinaszőke (majdnem fehér) hosszú haj, szeplős arc, huncut világoskék szemek és felfelé görbülő ajakszélek.
Látja, sejti a jövőt… De az emberek gyakran megijednek a jóslataitól és másképp cselekszenek. Így megtörténhet, hogy elkerülik ideig-óráig a végzetüket.

„Nagyon kicsi koromban keveredtem a faluba. Amikor a faluban egy kedves néni megkérdezte, hogy hol vannak a szüleim, akkor én a legnagyobb természetességgel közöltem, hogy az álmaimban! Döbbenten kérdezte, hogy honnan jöttem, én mosolyogva mutattam Dél-Kelet felé és hozzátettem, hogy anya azt mondta, hogy jöjjek ide, mert itt jószívű nénik és bácsik vannak.”

A környéken csatangoltál és loptál mindenkitől, akitől nem szégyelltél. A legtöbben hagyták, mert aranyos kisfiú és egy poénzsák voltál. Nem loptál, csak ettél, de mivel nem volt pénzed…Azt se tudtad, mi az a pénz, az már a városban…az udvarban…

”A faluban úgy döntöttek, hogy furcsa képességeim miatt odaajándékoznak az uralkodónak.”

Az előző uralkodó Jurruk adta a nevedet (Jarrel), Ibn Anir volt a tanácsadója, amikor rád találtak, Az öreg mágus csípet téged, de aztán elüldözték felségsértés vádjával, pedig nem is csinált semmit, utána lett Xovisz a tanácsadó mágus és ő tette rád a nyakörvet. Meglehetősen féltékeny volt a (mágikus) képességeidre és kerülted, amikor csak tudtad. Nem sokat tudsz róla, akkoriban nem is igazán izgatott.

„Kisgyerekként nem igazán érdekelt a tanulás, de később már tetszett, hogy olyanokat is tudok, amitől másoknak elakad a lélegzetük. Megszerettem az olvasást, mert a könyvek segítenek az új poénok és ismeretek feltalálásában, nem is szólva a vígjátékok megtanulásáról! Majdnem minden nap vicces jelmezben voltam és mókás maszkokat festettek az arcomra. Így a bohóckodás dolgai egyre természetesebbé váltak a számomra. A Tarot jóslást az udvarban egy híres kurtizántól tanultam meg, cserébe azt kérte, hogy meséljek az álmaimról.”

„A város egyik fogadójában sikeresen felhúztam 1-2 nemes agyát, jó nagy buli volt! :] Természetesen én húztam a rövidebbet és amikor kijött a városőrség engem tartóztattak le rendbontásért s mivel a fogadós kártérítést követelt a bíró úgy döntött, hogy a szokásos büntetés mellett a szabadságommal fizetek a károkozásért. Így pellengérre lettem állítva a város főterén. Kikötöztek két oszlop közé, megbélyegeztek (a rabszolgabélyeg a szívem fölé van égetve), majd megkorbácsoltak.„

Te vagy nagy és az uralkodó a pici: a legutóbbi gazdád most 14 éves.
Rövid, gesztenyebarna haj, tiszta arc, egyenes orr, kicsit elálló fülek. Rendkívül okos, mester ill. tanító nélkül tett szert pszionikus képességekre. A fiút egy árvaházból mentette ki egy harcos valami jóslat hatására…Azért “kimentette”, mert pár nappal később papok kutatták át az egész épületet, lemészárolva azt, aki éppen nem tetszett nekik. A fiút keresték, “Némó” a neve. Némó a harcossal együtt kalandozott, amíg a Hobbit-háború miatt el nem váltak útjaik. Ekkor érkezett a háborgó Ovanorba, ahol jó (értsd: nyerő) oldalt választott. Ovanorban uralkodik most, 3 éve került hatalomra egy véres polgárháború után. Természetesen katonai segítséggel, egy kapitány (név szerint Nimród) kezdett először hinni a fiú képességeiben és királyi származásában.
Tehát a kis srác, az uralkodó vagy fél éve megváltozott… kicsit mintha a fejébe szállt volna, hogy király (persze nem az, csak kormányzó) és kicsit gyanakvó is kezdett lenni, aztán meg naggyon gyanakvó. Nevettél rajta, mert neked is rossz érzésed van kb. 4-5 hónapja.
Némó egyre többet motyog arról, hogy meg akarják ölni, az életére törnek. Egy kicsit meg is zakkan, elkezd tisztogatni, nem hallgat rád és harcba bocsátkozik (3 hónapja).
Egy szomszédos városállam “Revír” megtámadta 2 falutokat és nem elfoglalta őket, hanem LERADÍROZTA. A háború nem megy igazán valami jól, ráadásul új pofák is vannak az udvarban
Ovanor köré nagy nehezen a varázslóiskola kékes aurát emelt, nem tudod mire jó. A sutyorgásból csak annyit értesz, hogy a démonok ellen is jó…
A varázslókat mindenhol üldözik, Ovanor volt az első, aki menedékjogot biztosított nekik (Némó rendelete volt), szóval varázslókban előnyben vagytok, épp ezért csodálkozik mindenki egy emberként, amikor hírt kaptok arról, hogy az ellenség démonokkal írtja a seregeiteket (mellesleg a sajátjaikat is), mert ugye démont idézni varázslók tudnak, azokat pedig üldözi (és elégeti) az ellenség, de úgy látszik nem az összeset, vagy ki tudja…
Egy hónapja már kifejezetten rossz álmaid vannak, alig bírsz aludni az este, mígnem egy szép napon Némó épp halálra akarja ítélni az újdonsült kancellárt, aki mellesleg tényleg elég fura alak, állandóan fel alá járkál a frissen átépített palotában, főleg a konyhában és a pincékben tartózkodik sokat.
Ráadásul a hangulat is feszült, tegnap néhány kalandozó Nimród életére tört, meg is sebezték egy mérgezett tőrrel. Péter, Némó bizalmas varázslója (nem tagja a varázslóiskolának) már elhagyta a várost, hogy beszéljen az erdőben élő bölccsel, adjon ellenmérget. Szóval épp az újdonsült kancellár sunyít a trónterem közepén féltérdre ereszkedve, amikor hirtelen sötétség borul a teremre. Értesz a mágiához, tudod, hogy ehhez mozogni és beszélni kell , de senkit sem láttál varázsolni, a kancellár, Némó, a katonák is mind mozdulatlanul álltak

„Nem félek, csak Némóért aggódom. Ha lehet, vigyázok a barátomra. Megpróbálom elrántani, utánna lesz ami lesz!”

El akarod kapni Némót, de valami keménynek csapódsz, hideg, de mint a jég. Nem hül le a kezed, olyan mintha belülről fagyna meg. Pillanat alatt szétárad az érzés a testedben, fojtott sikolyt hallasz, ahogy eltűnik a sötétség, úgy tűnik el a tagjaidból a dermesztő jég. Nem tudod, hogy a tudatod fagyott meg, vagy a tested. Természetesen rengeteg zaj, kiálltások, valaki téged is fellök. Végre újra fény lesz a teremben, a kancellár sehol, Némó arckifejezése félelmetes… rád néz a szeme sarkából és kiráz a hideg.

”döbbenten figyelem”

Berendel estére sürgős tanácskozásra. Másodszorra mondja, mire meghallod, teljesen kótyagos vagy a benyomásoktól. Becsukod a szemedet és a királyt látod magad előtt: egy ijedt kisgyerek néz vissza rád.

A folytatást tudjátok…

Comments

Keahrou

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.